A semmi ágán ülsz, szivem...

2015. október 20. 20:30 - Rókatojás

Egymilliárd...

Olvasom, hogy Nihilisztán focistának csúfolt klónjai egymilliárd forint prémiumra számíthatnak, ha a csapatnak csúfolt csürhe kijutna az EB-re. Paff!
A Londoni Olimpián egyéni aranyérmet szerzett sportolók 35 milliót kaptak, második helyen végzettek 25 milliót, a bronzérmesek 20 milliót, a negyedik helyezettek 15 milliót, az ötödikek 10 milliót, a hatodikak 8 milliót, a hetedikek 4 milliót, a nyolcadikak pedig 2 milliót.
A páros számokban sikeresen szerepelt versenyzők fejenként az elért eredményért járó összeg 90 százalékát, a négyfős csapatok a pénzdíj 80, a 13-15 fős gárdák a 70 százalékát kapták meg. A sportolókat felkészítő szakemberek a juttatás 60 százalékában részesültek. A csapatoknál ez egy keretösszeg, a sportági szövetség tehetett javaslatot a tényleges személyi javadalmazásokra.
Ha hinni lehet a sportvezetőknek, a paralimpikonok ugyanilyen mértékű díjazásban részesültek a legutóbbi megmérettetésük után.
Nihilisztán focista-klónjai közül, akik végig játszották a selejtezőket, kár 50 milliót is kaphatnak prémiumként. Nihilisztán kormánya szemében tehát, egy esetleges, eleve kudarcra ítélt, nyomorult futball EB-szereplés kétszer annyit ér, mint mondjuk egy vizilabda olimpiai arany megszerzése.
Én a vizilabdások és persze az összes csapatsport résztvevői és nyertesei helyében, borzasztóan zabos lennék a hírre, nem is beszélve az egyéni olimpiai bajnokok helyében, akiknél másfélszer többre tartják ezeket a falábú klónokat...

Kik ezek az emberek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nihilisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr788007573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A semmi ágán ülsz, szivem...
süti beállítások módosítása